tiistai 20. syyskuuta 2016

Pohdintaa


Mun teki nyt mieli kirjottaa astetta deepempi postaus, vaikka se ei ehkä niin mun tyylistä olekaan. Tää aihe liippaa kuitenkin niin läheltä tällä hetkellä, joten ajattelin, että miksei. Kuten jo aikasemmin olenki maininnut, mun lähipiirissä on nyt vahvasti valloillaan pesänrakennusvietti. Se on jotenkin laittanut miettimään meidän yhteiskunnan odotuksia naisille. Voi olla, että oon yksin ajatusteni kanssa, mut jotenkin koen, että meiltä 20-30 -vuotiailta naisilta odotetaan vakiintumista ja etenkin näin (melkein) 25 -vuotiaana kohtaa usein kysymyksiä kihloihin, häihin tai lapsiin liittyen. Joko olette miettineet, että koskas häät ja koskas lapset? Mulle itselle nousee tästä hiukan karvat pystyyn, koska elän itse vielä niin kaukana tästä elämän vaiheesta. Toki haluan näitä kaikkia joskus, mutta olen vasta toisen vuoden korkeakouluopiskelija, poikaystäväni vasta aloitti koulun ja olen kohta suuntaamassa puoleksi vuodeksi toiselle puolelle maailmaa. En siis oikein jaksa edes pohtia ajankohtaa näille. Kuitenkin sitä väistämättä alkaa miettiä, että pitäiskö ne lapset nyt sitten hommata ennen 30 ikävuotta ja entä kun haluaisin naimisiin ennen lapsia? Ja haluaisin ehkä olla myös kihloissa noin vuoden ennen häitä, eli pitäiskö sitä nyt mennä kihloihin, jotta ehtii saavuttamaan nämä kaikki ja sopii siihen muottiin? No ei pitäisi. Jokainen elää sitä omaa elämää juuri niin kuin itselle sopii parhaiten. Olen äärettömän onnellinen, että jaan toisen puoliskoni kanssa samanlaisen ajatusmaailman tässä ja hän itseasiassa taitaa sen vielä mua vähän paremmin. Välillä kun ahdistun jatkuvista vauva- yms. vakiintumisuutisista niin hän vetää mut takasin maanpinnalle ja muistuttaa tästä kaikesta. Me ollaan nuoria, eletään aikalailla just sellasta elämää kun itse halutaan ja nautitaan. Jokainen tekee sellasia ratkasuja, mitkä itselle sopii. Toisille ne lapset on se juttu juuri nyt ja mulle ne on toivottavasti joskus tulevaisuudessa.

 Älkää siis ymmärtäkö mua väärin, oon äärettömän onnellinen jokaisen vauvauutisten puolesta <3 Oon onnellinen kun saan elää mukana ystävieni uudessa elämänvaiheessa ja katsoa heistä tulevan mitä parhaimpia äitejä. Olen ylpeä teistä jokaisesta <3 

Kuitenkin tää paine välillä ottaa vallan, kunnes taas muistan oman tatuointini tekstin, live in the moment. Ja just niin haluan itse tehdä, elää hetkessä. 

// Linda 

2 kommenttia:

  1. Hyvää pohdintaa! :) Mun mielestä kaikkien ei tarvitse mennä naimisiin tai hankkia lapsia. Mun mielestä jokainen saa tehdä miten itse haluaa ja näkee parhaaksi. Itse en ota mitään paineita häistä tai lapsista, naimisiin kyllä haluaisin, mutta lapsista en oo yhtään varma. Herätti kyllä ajatuksia tämä teksti! Ps. Todella kivan syksyinen asu sulla <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi <3

    Hienoa, ettet itse ota paineita. Sehän on vain hienoa, että meitä on joka lähtöön ja kaikki haluaa eri asioita. Kuinka tylsää olisikaan, jos kaikki haluaisivat samoja asioita!? :)

    Kiva jos tykkäsit tekstistä, vähän jännitti julkaista näinkin "kantaaottava" postaus! :D

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi ♥